Філатов розповів, чому на дороги Дніпра не вийдуть автобуси з Мілана

Борис Філатов повідомив чому на дороги Дніпра не вийдуть автобуси з Мілана,

Борис Філатов повідомив чому на дороги Дніпра не вийдуть автобуси з Мілана, фото: Дніпровська міська рада

Події
30 листопада 2023 12:10

Керівництво Мілану забажало допомогти Дніпру та виділити 50 автобусів на міські маршрути. Проте Міністерство внутрішних справ України не погодилося на такий подарунок закордонних партнерів.

Головною причиною у відмові реєстрації транспорту стало невідповідність стандарту Євро-5. Це є офіційною відповіддю МВС України, - повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю NV.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Очільник міста зазначив, що муніципалітет Мілана здивувався такій позиції МВС України. Адже, в країні війна, її третина замінована, екологічні трагедії, а керівництво вирішило перейнятися стандартами для громадського транспорту. 

Міський голова Мілана Джузеппе Сала мав вже 7 грудня повідомити про подарунок. Проте, спротив Уряду України не надав йому такої можливості. 

Борис Філатов наголосив, що є необхідність оновити автобусний парк. Понад рік тому окупанти спрямували ракету на автопарк. Тоді згоріло більш ніж 100 автобусів. Міста країни надали допомогу, аби заповнити дефіцит міського транспорту.

Нагадаємо, Євро-5 - це екологічний стандарт, який має певні норми викидів шкідливих речовин у вихлопних газах. У 2016 році вимагається цей стандарт для всього імпортованого транспорту, що означає повне табу на автобуси, вантажівки і тракторки, виготовлені раніше 2008 року.

Раніше, ми писали про те, що на дороги Дніпра виїдуть автобуси з Німеччини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах