В Україні хочуть запровадити нове свято - Міжнародний день чоловіків

В Україні хочуть запровадити нове свято - Міжнародний день чоловіків.

В Україні хочуть запровадити нове свято - Міжнародний день чоловіків. Фото: depositphotos.com

Події
21 листопада 2023 12:34

У Верховній Раді пропонують відзначати в Україні нове свято - Міжнародний чоловічий день. Такий проєкт Постанови зареєстрували народні депутати.

На сайті парламенту у відповідному документі зазначається дата нового свята - щорічно 19 листопада. З ініціативою виступили нардепи Марія Мезенцева, Олександр Мережко, Ярослав Юрчишин, Євгенія Кравчук та інші.

У проєкті Постанови нардепи апелюють до гендерної рівності як до одного з основних принципів сучасного правозабезпечення.

- В Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини. Проте, для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити і Міжнародний чоловічий день, що визначається національним законодавством, - йдеться у документі.

На думку ініціаторів, започаткування такого свята в Україні допоможе акцентувати увагу на таких питаннях і проблемах, що стосуються чоловіків:

  • здоров'я;
  • психічне благополуччя;
  • батьківство;
  • насильство;
  • зловживання алкоголем та інші соціальні виклики.

Зазначається, що метою проєкту є відзначення досягнення та внеску хлопців і чоловіків, зокрема їхній внесок у розвиток нації, суспільства, громади, сім'ї, шлюбу та догляду за дітьми.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав про те, коли відзначати День святого Миколая у 2023 році.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах