Коли завершать будівництво підземної кабельної електролінії для трьох районів Дніпра

Коли завершать будівництво підземної кабельної електролінії для трьох районів Дніпра -

Коли завершать будівництво підземної кабельної електролінії для трьох районів Дніпра - фото: dtek-dnem.com.ua

Події
10 листопада 2023 17:35

У Дніпрі ДТЕК завершує модернізацію високовольтної підстанції та будівництво нової підземної лінії.

Як повідомили в ДТЕК Дніпровські електромережі, модернізується велика високовольтна підстанція у Дніпрі, що живить частину Лівого берега міста, а також будується нова підземна кабельна лінія 150 кіловольт для районів: Підстанції, Тополі та Соколу. Енергетики завершать роботи вже до кінця цього року.

Реалізація проєктів допоможе підвищити надійність електропостачання для понад 83 тисячі родин та 100 соціально важливих об’єктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На високовольтній підстанції на Лівому березі Дніпра енергетики ДТЕК замінили електрообладнання на сучасне та більш потужне. Оновили силові трансформатори, які вичерпали термін експлуатації та були морально та фізично застарілі.

Крім того, встановили новий корпусний модуль комплектного розподільного пристрою закритого типу (КРПЗ) для розподілу електричної енергії в мережах 35 та 6 кіловольт, замінили старі масляні вимикачі на більш екологічні - вакуумні, реконструювали систему телесигналізації, релейного захисту тощо.

Коли завершать будівництво підземної кабельної електролінії для трьох районів Дніпра -Коли завершать будівництво підземної кабельної електролінії для трьох районів Дніпра - фото: dtek-dnem.com.ua

- ДТЕК Мережі створює інфраструктуру для відбудови України та відновлення економіки. Ми розвиваємо розумні електромережі, щоб на їх основі відродилися українські міста - нові, сучасні, "розумні". Завдяки модернізації підстанції напередодні зими ДТЕК Дніпровські електромережі знизив аварійні ризики та підвищив надійність роботи електромережі, що живить 16 шкіл, дитсадків  та інших соцоб’єктів. А також домівки 3,6 тисячі родин на Лівому березі Дніпра та у двох сусідніх селищах, - зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Проводяться оновлення й у правобережній частині міста. Так, до кінця року буде завершено будівництво сучасної підземної лінії у районі Підстанції, житлових масивів Тополя та Сокіл. Вона замінить стару повітряну високовольтну лінію. Це більш надійно та безпечно. Особливо в умовах холодів та загрози обстрілів.

Всього під землю буде укладено понад 32 кілометри кабелю зі зшитого поліетилену. Його перевага - термін експлуатації 50 років та більш надійне електропостачання для майже 80 тисяч родин. Крім того, це дозволить звільнити для міста понад 29 гектар землі, використання яких раніше мало обмеження через охоронну зону високовольтних повітряних ліній.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах