У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину

У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину -

У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину - фото: tsn.ua

Події
03 листопада 2023 12:45

Дівчинка з вагою 6 кілограмів і зростом 60 сантиметрів зʼявилася на світ у Дніпрі. Дитина почувається добре.

Немовля-велетень, а саме дівчинка вагою 6 кілограмів і зростом 60 сантиметрів зʼявилася на світ у Дніпрі. Це стало несподіванкою і для породіллі, і для лікарів. Дитина почувається добре. А медики прогнозують, що попри рекордні параметри, вона за кілька років уже не відрізнятиметься розміром від однолітків, - пише ТСН.

Про дитину родина з Нікополя мріяла два з половиною роки.

У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину -У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину - фото: tsn.ua

Про свою вагітність жінка дізналася у свій день народження. Попри постійні обстріли росіян, Анастасія рідний район не залишала. Адже її чоловік поліцейський на службі. Дідусь - на передовій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- До сьомого місяця у мене практично взагалі не було живота, а потім десь місяців у сім з половиною, вісім я кажу: "Щось мені так важко дихати, щось у мене синці на ребрах". Уже на девʼятому місяці такий був живіт, необʼятний. Мені мій племінник казав: "Тьотю, коли ти лопнеш уже?", - розповідає Анастасія Токарчук.

Шістдесят сантиметрів і шість кілограмів - настільки великого маляти не очікували навіть лікарі. За результатами останнього УЗД у Нікополі, дитина мала б народитися з удвічі меншими показниками. Але на пологах у Дніпрі лікарі вже зрозуміли, що немовля буде велике, і вирішили зробити кесарів розтин.

У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину -У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину - фото: tsn.ua

- Коли ми спочатку витягли оці щоки, а потім тулуб, а потім була така солоденька ляжечка, ми були дуже вражені, бо шість кілограмів побачити ніхто не очікував, - каже лікарка Анастасії.

Велетнів у родині нема, каже мама немовляти. Але жінка від дитинства має цукровий діабет, саме це могло вплинути на її донечку. Проте зазвичай навіть за таких обставин діти народжуються до пʼяти кілограмів, кажуть медики.

Все куплене до пологового виявилося замалим. Тож бабусі з татом довелося заново купляти памперси та одяг значно більшого розміру.

У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину -У Дніпрі жінка народила 6-кілограмову дитину - фото: tsn.ua

Дівчинка ще під наглядом медиків у реанімації. Лікарі стежать за її станом і рівнем цукру в крові. Втім, прогнозують: уже за кілька днів маля буде з мамою, а потім зрівняється розмірами з однолітками.

- Вже ближче до року вони вже не такі помітні, як велетні. І вже не видно, що вони шість кілограмів при народженні були. Я вважаю, що все буде добре і дитина вчитиметься на 12 у школі, - каже лікарка.

Імʼя для дівчинки вже обрали - Мирослава. Батько, який був поруч під час народження донечки, вже знову повернувся до служби. Дідусь служить у війську. Та жінки вірять: їхні чоловіки вціліють і побачать, як зростає маленька Мирослава.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах