На Дніпропетровщині переселенця суд змусив повернути державі 30 000 гривень: деталі

На Дніпропетровщині переселенця суд змусив повернути державі 30 000 гривень: деталі

На Дніпропетровщині переселенця суд змусив повернути державі 30 000 гривень: деталі - фото: Andriy Prokopenko, gettyimages.com

Події
19 жовтня 2023 16:06

На Дніпропетровщині суд змусив чоловіка повернути державі 30 тисяч гривень, які він одержав як переселенець.

Згідно з вироком Томаківського районного суду Дніпропетровської області, у жовтні 2022 року чоловік перебував у селищі Томаківка Нікопольського району. Там невідомий запропонував йому отримати "легкі гроші" та дав поради. Скориставшись ними, чоловік звернувся до місцевого ЦНАП, де заповнив заяву на отримання статусу ВПО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік справді змінив місце проживання, проте лише на місяць. Вже у листопаді 2022 року він повернувся назад, про що соціальні служби не повідомив.

У результаті з жовтня 2022 по серпень 2023 чоловік отримував соціальну допомогу для переселенців від держави, ось тільки переселенцем за фактом він не був. Загалом за цей час чоловікові виплатили 30 тисяч гривень.

На суді чоловік вину свою визнав. Він розповів, що справді певний час жив у Томаківці, але потім знову повернувся до Марганця, про що соцслужбам не повідомив.

За скоєне суд присудив чоловікові два роки позбавлення волі, але потім змінив вирок на рік умовного. Також він має повернути державі 30 тисяч гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах