Антирейтинг міст України з найбруднішим повітрям: на якому місці Дніпро

На якому місці Дніпро у рейтингу міст із найзабрудненішим повітрям.

На якому місці Дніпро у рейтингу міст із найзабрудненішим повітрям. Ілюстративне фото: sky-way.org

Події
14 жовтня 2023 10:14

Дніпро виявився лідером в антирейтингу міст України із найбруднішим повітрям. Ми "перемогли" навіть Кривий Ріг та Запоріжжя.

Антирейтинг створила Центральна геофізична обсерваторія за результатами першого півріччя 2023 року. У результаті вийшло, що у дев'яти містах України рівень забруднення повітря високий – це у 9-ми містах України - Дніпро, Кам’янське, Одеса, Миколаїв, Київ, Вінниця, Львів, Запоріжжя, Луцьк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 7-ми містах відмічався підвищений рівень забруднення, у 16-ти містах – низький.

Для створення рейтингу використовувались дані зі 113 стаціонарних постів мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій. В повітрі виявили вміст 22 забруднювальних речовин, включаючи 8 важких металів.

У Дніпрі зареєстрували три випадки максимального забруднення повітря сірководнем. У червні його концентрація була 0,069 міліграма на кубічний метр (8,6 ГДКмр).

Крім цього, комплексний індекс забруднення атмосферного повітря (КІЗА) у Дніпрі виявився найвищим. Він складає 10,7. На 2 місці – Кам’янське (10,2), Кривий Ріг – на 13 (6,1).

Антирейтинг міст України із найбруднішим повітрям.Антирейтинг міст України із найбруднішим повітрям. Фото: cgo-sreznevskyi.kyiv.ua

Дніпро, як бачимо, на першому місці антирейтингу. За інформацією обсерваторії, порівняно з минулим роком у нашому місті рівень забруднення повітря підвищився. 

За інформацією обсерваторії, загалом порівняно з таким самим періодом минулого року рівень забруднення повітря в країні трохи знизився (з показника 6,3 до 6,0).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах