Вирізав хрест на носі собаки: у Кривому Розі чоловік жорстоко "виховує" свою собаку

Вирізав хрест на носі собаки: у Кривому Розі чоловік жорстоко "виховує" свою собаку -

Вирізав хрест на носі собаки: у Кривому Розі чоловік жорстоко "виховує" свою собаку - фото: rudana.com.ua

Події
04 жовтня 2023 18:10

У Кривому Розі маламут потерпає від жорстокого хазяїна, зоологи б'ють на сполох.

Свідком жорстокості хазяїна з 10-місячною Лолою став криворіжець Максим, який саме в той момент зі своєю дитиною був неподалік. Він розповів, що чоловік повалив собаку на сидіння, бив її по ребрах, а коли та почала скавчати, вхопив обома руками за морду, щоб не почули люди довкола. Сцена шокувала чоловіка, який тут же втрутився у розправу, пише "ТРК Рудана".

Як з’ясувалося, такі методи власник маламута застосовує чи не щодня, а сусіди нерідко чують це через стіни. Зоозахисники намагаються покласти край жорстокому поводженню з твариною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Сусіди кривдника неохоче говорять про його ставлення до собаки. Мовляв, цей чоловік здатний на помсту. Та дехто все ж наважується стати на захист собаки.

- Коли вона на вулиці з ним іде і йому щось не сподобається, він або ногою вдарить, або кулаком заїде. Йому не можна зробити зауваження, бо починає погрожувати. Весь під’їзд його боїться, такий може й машину спалити. За перегородкою від нього живе жінка з 2 дітьми, вона всю ніч не спала, плакала, бо собаку били. Лола шкрябалась у двері. Але жінка не може нічого зробити, бо боїться. Ми дуже просимо допомоги у поліції, щоб вони заступилися за собачку, - скаржаться сусіди.

Зоозахисники теж навідалися до чоловіка за поясненнями.

- Коли ми приїхали на адресу його бабусі, він там ховав собаку. Ми попросили, щоби показав нам Лолу і побачили, що у неї опухла мордочка й червоні очі. Як ніби вдарили по голові і лопнули капіляри. А на носі був вирізаний хрест. Хазяїн заявив, що то він його вирізав, бо так захотів, - каже волонтерка ГО "Ми разом Кривий Ріг".

За словами сусідів, багаж болючого собачого досвіду Лола, на жаль, отримала не першою. Раніше у чоловіка була німецька вівчарка і він так само її кривдив і бив. Одного разу він кудись з нею виїхав і повернувся вже сам. Коли ж у його родички запитали, де пес, вона гірко розплакалася.

Здаватися зоозахисники не планують. Зібрали купу доказів, передали матеріали до правоохоронних органів, аби ті забрали собаку в безпечне місце і покарали кривдника.

За будь-яке знущання з тварини людина має понести покарання, - кажуть юристи. Адміністративне або кримінальне. Адміністративна відповідальність настає у випадку жорстокого поводження - катування, відсутності годування, мордування, коли тварина не може рухатись, скільки їй необхідно, якщо це не призвело до каліцтва, передбачена адміністративна відповідальність, штраф від 3 до 5 тисяч гривень.

У випадках, якщо тварині було завдано тілесних ушкоджень, передбачена кримінальна відповідальність. Покарання - від 3 до 5 років позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах