Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України

Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України -

Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України - фото: bank.gov.ua

Події
04 жовтня 2023 12:51

Нацбанк презентував нові пам’ятні монети "Захисниці", що вшановують героїзм захисниць України та присвячені українським жінкам, які стали на захист Батьківщини.

Як повідомила пресслужба НБУ, дизайн пам'ятних монет "Захисниці" створила художниця Марина Куц.

На аверсі монет на дзеркальному тлі розміщено символічну композицію, що демонструє відважність та волелюбність, щирість, дбайливість українських жінок, втілених в образах матері та захисниці, які під час війни взяли на себе величезну відповідальність - бути на захисті Батьківщини та водночас залишатися дружиною, господинею і матір’ю.

Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України -Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України - фото: bank.gov.ua

На реверсі монет на дзеркальному тлі розміщено композицію, що символізує жіночність українок-захисниць: ліворуч - стилізовані хвилі жіночого волосся, заплетеного в косу; праворуч - абриси жіночої фігури в плахті (елемент оздоблення - тамподрук).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Пам’ятні монети "Захисниці" номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла тиражем до 2 500 штук, номіналом 5 гривень - з нейзильберу тиражем до 50 000 штук (у сувенірній упаковці). Придбати їх можна з 4 жовтня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 500 монет зі срібла та десять тисяч монет з нейзильберу, всі вони будуть доступні з першого дня продажу.

Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України -Нацбанк презентував пам'ятні монети присвячені захисницям України - фото: bank.gov.ua

Крім того, з жовтня пам’ятні монети будуть поступово реалізовуватися і банками-дистриб’юторами (АТ АБ "Укргазбанк", АТ АБ "Радабанк", АТ "Таскомбанк", АТ КБ "ПриватБанк") у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах