Дніпропетровська єпархія ПЦУ спростувала інформацію про запуск додатку Е-Церква

Дніпропетровська єпархія ПЦУ спростувала інформацію про запуск додатку Е-Церква -

Дніпропетровська єпархія ПЦУ спростувала інформацію про запуск додатку Е-Церква - фото: dyvys.info

Події
03 жовтня 2023 13:33

Дніпропетровська єпархія Православної церкви України надала офіційну інформацію щодо діяльності порталу "Е-ЦЕРКВА".

Інформаційно-просвітницький відділ Дніпропетровської єпархії ПЦУ повідомив, що їхня єпархія, зокрема жодна релігійна громада і жоден священнослужитель, немає ніякого відношення до порталу "Е-ЦЕРКВА", а також його розробки та наповнення.

- Відзначимо, що благословення на провадження його діяльності, а особливо збору коштів, чи добровільних пожертв за різні релігійні "послуги" (як вказано на самому сайті) - не надавалась, - пише єпархія.

Церква наголошує, що вони не займаються збором коштів в інтернеті, а тим більше наданням "релігійних послуг в режимі он-лайн".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Зі змісту публікацій стає зрозуміло, що над сайтом працюють люди без належної богословської освіти. Адже самі публікації наповнені різними забобонами і народними віруваннями, що суперечать християнському віровченню. Зокрема, про "блукання душі покійника в дзеркалах", чи "допомоги в пошуку справжнього кохання", тощо.

Загалом усі "послуги" та їх пояснення, що вказані на сайті, зосереджують увагу читача на "обряді", а не на Ісусі Христі і Церкві.

Тож єпархія просить читачів і вірян не довіряти подібним порталам і не користуватись їх "послугами". Натомість можна відвідувати офіційні джерела єпархії та Православної Церкви України, а також користуватись застосунком Церкви: "МОЯ ЦЕРКВА".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах