У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон

У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон -

У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон - фото: Facebook СБУ

Події
28 вересня 2023 16:47

Служба безпеки України заблокувала канал незаконного виїзду громадян призовного віку за межі України на підставі фіктивних медичних документів.

За даними слідства, протиправну схему організувала мешканка Дніпра. За дві тисячі доларів жінка пропонувала чоловікам призовного віку повний пакет документів, завдяки якому вони мали змогу уникнути призову і втекти за кордон. Про це повідомляє СБУ.

Правопорушниця залучала своїх спільників у медичних закладах і центрах комплектування та соціальної підтримки. А чоловіків, яким "допомагала" уникнути мобілізації брала серед своїх знайомих та близького оточення.

У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон -У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон - фото: Facebook СБУ

З підробними печатками медичних установ фігурантка писала лікарські висновки з брехливим діагнозом.

На підставі підроблених медичних документів з наявністю тяжких діагнозів військово-лікарські комісії ТЦК виносили рішення про непридатність до воєнної служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

СБУ заблокувала канал незаконного виїзду, а організаторку затримала під час отримання грошової винагороди. Їй повідомлено про підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон -У Дніпрі ліквідували канал втечі ухилянтів закордон - фото: Facebook СБУ

Під час обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи, підроблені печатки і штампи медичних установ, а також грошові кошти у різних валютах.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до функціонування протиправної схеми інших осіб, в тому числі посадовців відповідних структур.

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував, що у Кривому Розі лікар-нарколог продавав медичні рецепти на придбання метадону.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах