Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ

Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ -

Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ - фото:ULTRAOCEANMEN

Події
28 вересня 2023 15:01

30 вересня в Італії відбудеться один з найскладніших запливів. Одним з учасників буде український плавець-аматор Олексій Теряхін. Він хоче привернути увагу європейців до повномасштабної війни в Україні.

Впродовж 10 годин тридцять учасників з усього світу мають проплисти 25 кілометрів Середземним морем в межах острова Сицилія.

Для Олексія заплив на таку ультравелику дистанцію не новий. Ще у 2019 році він став першим українцем, який подолав Гібралтарську протоку між Іспанією та Марокко.

Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ -Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ - фото: ULTRAOCEANMEN

У період підготовки до запливу Олексій також створив унікальний благодійний проєкт під назвою "Пливи до мети". Він мав на меті показати, що, незважаючи на відсутність спортивного минулого, можливе досягнення будь-яких цілей.

Також Теряхін є засновником компанії "Арсенал Патріота", яка займається виробництвом українських бронеплит. З початком війни у 2014 році їх було виготовлено вже майже 100 000 одиниць.

Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ -Українець планує подолати 25 кілометрів вплав задля збору на ЗСУ - фото: ULTRAOCEANMEN

Цьогоріч, разом з Міжнародною волонтерською організацією "Armoured Turtle" та ULTRAOCEANMEN, Олексій організовує збір коштів на британську броньовану гусеничну машину швидкої допомоги FV104 Samaritan для відомого підрозділу  "А" Служби безпеки України.

Ця техніка може швидко дістатися і виконати евакуацію до чотирьох поранених військових навіть під обстрілами, і, таким чином, забезпечити евакуацію в межах "золотої години", що рятує до 90% поранених. Вартість такого авто в новому стані близько 100 тисяч доларів.

Фінальна мета благодійної кампанії - зібрати кошти на шість таких швидких.

Долучитися до збору можна через PayPal: teryakhin@gmail.com.

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував, що з 1 січня наступного року сепаратистська "Нагірно-Карабахська республіка" припинить своє існування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах