У Дніпропетровські області біля ставка помітили купу черепаших кісток

У Дніпропетровські області біля ставка помітили купу черепаших кісток -

У Дніпропетровські області біля ставка помітили купу черепаших кісток - фото: gettyimages/Kryssia Campos

Події
26 вересня 2023 13:52

У Дніпропетровські області на березі ставка поблизу Нікополя місцеві помітили купу черепаших кісточок.

Про вбивства черепах повідомив у соцмережах місцевий мешканець. Олександр Павлов припустив, що тварин винищують рибалки через те, що ті заважають впольовувати рибу.

- Це кісточки з лапок черепах, яких десятками вбили наші люди просто тому, що вони їм заважали ловити рибу на ставку. Бо ті кляті черепахи мають нахабство чіплятися на гачки та заплутуватись у риболовних сітках, - каже Олександр.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Їх масово вбивають рибалки з особливою жорстокістю: розриваючи черепахам рота заради гачка, відрізаючи голови, розтрощуючи панцирі. Це не поодинокі явища, тільки на одному рибацькому місці на березі чоловік знайшов ціле кладовище беззахисних тварин. Там їх кісточки, розтрощені панцирі та луска від них лежали шаром товщиною близько 30 сантиметрів. Прямо на березі, де підхід до води займає площу десь 2*1,5 метрів.

У Дніпропетровські області біля ставка помітили купу черепаших кісток -У Дніпропетровські області біля ставка помітили купу черепаших кісток - фото: facebook.com/profile.php?id=100013492873987

- На цьому помості з кісток та очерету дбайливо покладені дошки, щоб зручно було ловити рибу та ті кісточки не давили рибалкам у дупу, - зазначив Олександр Павлов.

Чоловік виявив кладовище черепах на ставку у селищі Старозаводському. Тут часто відпочивають та рибалять місцеві мешканці.

Олександр зазначає, багато людей вважає, що під час війни життя тварин не має великого значення і такими питаннями не варто перейматися. Проте чоловік переконаний: до братів наших менших необхідно ставитися гуманно за будь-яких умов.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах