Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів

Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів -

Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів - фото: suspilne.mediа

Події
12 вересня 2023 16:40

Мандрівник з Дніпропетровщини Сергій Гордієнко п’ять місяців пішки подорожував Україною, він подолав більше 2,5 тисяч кілометрів. Чоловік пройшов шлях з Дніпра до Говерли та назад.

Як розповів Суспільному Сергій Гордієнко, у березні 2023 року він вирушив у довготривалу пішу подорож з Дніпра до Говерли і назад. Першого вересня чоловік повернувся до міста. Він розповів, що пройшов понад дві з половиною тисячі кілометрів. З собою брав не рюкзак, а об’ємний возик.

Сергій зазначив, що подорожує вже п’ятдесят років. За цей час відвідав Північний полюс, Латинську Америку, Європу, Африку, Індокитай.

Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів -Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів - фото: suspilne.mediа

- Скажемо, дорога - це той головний регіон, де я беру всі відповіді на мої питання, а вони вже потім стають або підручниками або лекціями, а головне, все що я бачу, що аналізую - це дістається людям, - розповів Сергій Гордієнко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час своїх подорожей мандрівник робить фото. Ці світлини потім друкує на своїх календарях. Також проводить виставки робіт в Україні і за кордоном.

Друг дитинства Сергія Гордієнка - Володимир Райнберг розповів, що мандрівник запропонував разом з ним піднятися на Говерлу. Сам Володимир займається альпінізмом, тому й погодився на таку пропозицію. 

Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів -Від Дніпра до Говерли: як дніпрянин пішки подолав тисячі кілометрів - фото: suspilne.mediа

- Ця мандрівка увійшла у книгу рекордів України. Він півтори години читав лекцію для студентів про виживання древніх цивілізацій, - каже Володимир Райнберг

За п’ять місяців подорожі Сергій Гордієнко побував у багатьох містах держави та побачив справжню єдність українців.

Зараз Сергій завершує написання підручника про свою подорож. Мандрівник назве його "Гостинність в Україні".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах