У Дніпрі зробили унікальну операцію: діти вперше чують звуки

Унікальна операція, яку роблять тільки у Дніпрі та Києві -

Унікальна операція, яку роблять тільки у Дніпрі та Києві - фото: adm.dp.gov.ua

Події
08 вересня 2023 16:29

В обласній дитячій лікарні у Дніпрі виконали унікальну операцію, яку не роблять ніде в Україні, окрім Дніпра та Києва. Діти вперше почули звуки навколишнього середовища.

Дітям з області, які від народження були повністю глухими, лікарі встановили імпланти на обидва вуха. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

- Ми встановили дівчинці два кохлеарних імпланта на кожне вухо. Імплант встановлюється в порожнину черепа, під шкіру. Десь місяць-півтора ця рана заживає і потім відбувається підключення зовнішньої частини імпланта. Вона виглядає приблизно, як слуховий апарат, - коментує лікар Олексій Власов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У дітей, які вперше змогли почути навколишній світ, реакція різна. Хтось дивується, хтось плаче, а хтось посміхається. Відтепер вони мають змогу навчитися говорити.

За останні два місяці імпланти встановили пʼятьом дітям, двом з них виконали двобічну імплантацію. 

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував, що у Дніпрі в лікарні Руднєва після операції помер 11-річний хлопчик. Окрім того, ще 11 пацієнтам стало зле. Тривало досудове розслідування та всі операції було зупинено. Проводився лише амбулаторний прийом. Відтепер після перевірки в лікарні знов дозволено проводити операції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах