В Дніпропетровській області СБУ викрила двох агітаторів, які чекали на прихід "руського миру"

Затримано двох колаборантів в Дніпрі -

Затримано двох колаборантів в Дніпрі - фото: facebook СБУ

Події
04 вересня 2023 13:04

В Дніпропетровській області СБУ викрила жінку на розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та колаборанта на проросійських закликах.

Два мешканці регіону просували прокремлівські пропаганди і принижували честь та гідність української нації. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зловмисники сподівались на прихід "руського міра" у Дніпропетровську область та поширювали в інтернеті деструктивний контент.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мешканка Дніпра, яка займала активну антиукраїнську позицію, виявилася співробітницею комунальної сфери. Українофобом жінка стала під час регулярних відвідувань РФ та окупованих територій до повномасштабного вторгнення.

Затримано двох колаборантів в Дніпрі -Затримано двох колаборантів в Дніпрі - фото: facebook СБУ

Через особистий акаунт у соціальній мережі вона розповсюджувала проросійський контент, звеличуючи рашистів і принижуючи українську націю. Пости мали типовий характер для "рупорів кремлівської пропаганди", де українська держава подається як розсадник фашизму та національної нетерпимості.

Затримано двох колаборантів в Дніпрі -Затримано двох колаборантів в Дніпрі - фото: facebook СБУ

Жінка своїми меседжами намагалася висловити підтримку окупаційним військам РФ, її лідерам та довести правомірність агресії проти України.

Також антиукраїнською агітацією займався колишній співробітник одного з підрозділів залізничної інфраструктури Жовтих Вод.

Чоловік систематично поширював викривлену інформацію про ситуацію в Україні, заклики на підтримку російської воєнної агресії і виправдовував загарбницькі дії окупантів.

В Дніпропетровській області СБУ викрила двох агітаторів, які чекали на прихід "руського миру" фото 1В Дніпропетровській області СБУ викрила двох агітаторів, які чекали на прихід "руського миру" фото 1

Зловмисник схвалював окупацію ворогом українських територій, дискредитував діюче керівництво держави і Збройні сили України. Крім того, пости містили глорифікацію рашистської армії і військових злочинів "вагнерівців" у зоні бойових дій.

В Дніпропетровській області СБУ викрила двох агітаторів, які чекали на прихід "руського миру" фото 2 1В Дніпропетровській області СБУ викрила двох агітаторів, які чекали на прихід "руського миру" фото 2

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності.

Антиукраїнським агітаторам повідомлено про підозру за статею про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками та за статею про колабораційну діяльність. 

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував про те, що Міністр оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах