Стрілянина в Дніпрі 29 серпня: хто був за кермом і хто винен в суперечці

Стрілянина в Дніпрі 29 серпня: хто був за кермом і хто винен в суперечці -

Стрілянина в Дніпрі 29 серпня: хто був за кермом і хто винен в суперечці - фото: facebook.com/patrolpolice.gov.ua

Події
30 серпня 2023 19:27

В мережі спалахнула дискусія щодо того хто був за кермом автівки, а також на тему того хто винен у суперечці і чи правильно вчинив поліцейський вистріливши в загиблого. Відомі нові подробиці стрілянини в Дніпрі 29 серпня.

Нагадаємо, 29 серпня у Дніпрі сталася стрілянина на проспекті Івана Мазепи. Патрульний вистрілив у чоловіка внаслідок чого той загинув. Як повідомила прокуратура Дніпропетровської області, двоє патрульних поліцейських зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти.

На вимогу вийти із авто водій та пасажири відмовились. Правоохоронці почали силою витягували потерпілих із авто та використали газовий балончик. 

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та здійснив три постріли у спину пасажиру. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці.  

Причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано. Слідство триває.

Хто був за кермом автівки?

Патрульна поліція Дніпропетровської області оприлюднила відео з бодікамер на яких видно, що  автомобіль порушив ПДР, а саме з крайньої правої смуги повернув ліворуч, на проспект Івана Мазепи, це була причина зупинки.

На відео також видно, що за кермом автівки - чоловік, а на пасажирському місці знаходиться жінка. Існує версія, що після зупинки, чоловік пересів на пасажирське сидіння.

Порушення трапилось о 16:54. Стрілянина сталася близько 18:00 на перехресті проспекту Івана Мазепи та вулиці Авіаційної. 

Чи правильно вчинив поліцейський здійснивши постріл

Мер Дніпра Борис Філатов в цій ситуації цілковито на боці патрульних поліцейських. Він наголосив, що ніхто не має права зневажати, хапати чи взагалі якось тягти свої руки до людини в формі, яка знаходиться при виконанні своїх службових обовʼязків.

Стрельба в Днепре 29 августа: кто был за рулем и кто виноват в споре - фотоСтрельба в Днепре 29 августа: кто был за рулем и кто виноват в споре - фото

А народний депутат України VIII скликання Ігор Мосійчук стверджує, що винний поліцейський. Будь які дії потерпілих, на його думку, не могли стати підставою трьох пострілів в спину без попередження які зробив стрілок-поліцейський.

- Невмотивоване застосування зброї має каратися якнайсуворіше, - каже він.

Стрельба в Днепре 29 августа: кто был за рулем и кто виноват в споре - фотоСтрельба в Днепре 29 августа: кто был за рулем и кто виноват в споре - фото

Думки розбігаються, але слідство триває, тож робити якісь однозначні висновки поки рано.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав як у Дніпрі загинули двоє патрульних, які намагалися затримати небезпечного злочинця. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах