У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль

У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль -

У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль - фото: dniprorada.gov.ua

Події
27 серпня 2023 11:41

Днями у Дніпрі відбувся кінологічний фестиваль "Гав-Гав фест".

Захід вже вчетверте об’єднує любителів собак та їх вихованців. Під час фесту дніпряни зі своїми улюбленцями брали участь у конкурсах, майстер-класах та долали смугу перешкод.

Як розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар'я Біла, через повномасштабну війну постраждало багато людей, так само постраждало і багато тварин. Останнім навіть важче, бо вони не можуть попросити про допомогу. Їх часто залишають господарі на прифронтових, деокупованих територіях. Тож цьогорічний "Гав-Гав фест" пройшов під гаслом допомоги та доброти.

У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль -У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль - фото: dniprorada.gov.ua

Цьогоріч "Гав-Гав фест" відвідало понад 200 дніпрян, а також зареєструвалось 35 учасників. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Організатори закликають людей брати до себе тварин, які шукають дім. Представники КП "Зооконтроль" присутні на заході та розповідають про собак, які в них є, яких можна забрати додому.

У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль -У Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль - фото: dniprorada.gov.ua

На захід завітали і 15 вихованців міського кінологічного гуртка, який працює на базі Центру дитячої та юнацької творчості. Туди можуть ходити як діти, в яких вже є собака, так і ті, хто ще не має тварин вдома. Директорка КПНЗ "Центр дитячої та юнацької творчості" Тетяна Пальчун розповіла, що за останній рік популярність цього гуртка значно зросла.

Вона також пояснила, що собаки допомагають у боротьбі з російським агресором, беруть участь у розмінуванні, патрулюють вулиці, виявляють ДРГ, боронять блокпости, евакуюють людей з гарячих точок тощо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах