У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ

У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ -

У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
19 серпня 2023 17:40

У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ, який коригував ракети по житловому будинку, лікарні та Управлінню СБУ.

За даними слідства, чоловік був завербований лідером проросійської радикальної громадської організації "SERB" для збору інформації військового характеру з метою подальшої передачі  представникам спецслужб РФ. 

Виконуючи завдання російського куратора, він здійснював збір даних щодо місць дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, Нацгвардії України, місць розташування систем протиповітряної оборони, мостів, залізничних вузлів, аеропорту на території міста Дніпро та області.

У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ -У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ - фото: dnipr.gp.gov.ua

Агент фіксував наслідки ракетних ударів, а саме: по аеропорту, лікарні в місті Дніпро, житловому будинку в місті Підгородне та будівлі Управління СБУ, позначавши на гугл-картах точні місця влучань ЗС РФ. Отримані відомості він направляв ворогу у вигляді текстових повідомлень та фото-, відеофайлів через Telegram.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка вилучено мобільні телефони із доказами листування з лідером проросійської організації "SERB".

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ -У Дніпрі викрили учасника агентурної мережі спецслужб РФ - фото: dnipr.gp.gov.ua

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Встановлюється причетність підозрюваного до учасників розвідувальної групи генштабу ЗС РФ, які діяли під кураторством лідера проросійської радикальної громадської організації "русское освободительное движение SERB".

Сімох учасників затримано у січні 2023 року, двох з них судом визнано винними у державній зраді (частина друга статті 111 Кримінального Кодексу України) та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах