17-річний винахідник з Дніпра розробив систему моніторингу мікроклімату в приміщеннях

17-річний винахідник з Дніпра розробив систему моніторингу мікроклімату в приміщеннях -

17-річний винахідник з Дніпра розробив систему моніторингу мікроклімату в приміщеннях - фото: opentv.media/ua

Події
19 серпня 2023 13:38

17-річний винахідник з Дніпра вже п'ять років намагається своїми розробками покращити життя українців. 

Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Відкритий".

Контроль мікроклімату, Допомога людям з вадами слуху та Розумний пішохід - винаходи 17-річного Іллі Рябко підкорили Польщу, Румунію та Хорватію. Задатки винахідника Іллі давали знати про себе ще в дитинстві. Першу свою розробку хлопець представляв коли йому було лише 12 років. 

- Я презентував проект "Розумний пішохідний перехід", який дозволяв уникнути критичних ситуацій пов'язаних з ситуацією на дорозі коли пішохід опинився у мертвій зоні автомобіля і водій не бачить пішохіда, - розповідає хлопець.

17-річний винахідник з Дніпра розробив систему моніторингу мікроклімату в приміщеннях фото 117-річний винахідник з Дніпра розробив систему моніторингу мікроклімату в приміщеннях фото 1

То була перша розробка Іллі, а от остання - "Система моніторингу мікроклімату в закритих приміщеннях", цим пристроєм юний винахідник вигравав міжнародні виставки. Та апарат Ілля буде вдосконалювати аби зменшити його до розмірів кубика Рубіка, розробка буде повністю кастомізуватися під клієнта, який замовив.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Систему моніторингу мікроклімату як і всі інші розробки Ілля створив у майстерні "Станції юних техніків". Себе хлопець називає не винахідником, а раціоналізатором, бо займається усіма стадіями продукту від написання програм до зварювання плат. Моніторингова станція універсальна для всіх приміщень. Ілля пояснює принцип роботи пристроя на прикладі датчика для автомобіля:

- Саме на цьому пристрої встановлений датчик вуглекислого газу, температури, вологості, а також наявності руху. Якщо показники датчиків стають небезпечними для життя апарат відправляє повідомлення власникові на телефон, але діє станція лише тоді, коли в приміщенні хтось є.

Окрім моніторингових систем хлопець розробляє прилад, який допоможе людям з вадами слуху у спілкуванні. Зараз він виглядає громіздко, але Ілля планує умістити всі функції в одному браслеті. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах