У Дніпрі затримали працівника сфери освіти за проросійські висловлювання

СБУ в Дніпропетровській області викрила чергових антиукраїнських пропагандистів -

СБУ в Дніпропетровській області викрила чергових антиукраїнських пропагандистів - фото: facebook.ssu.dnipro

Події
17 серпня 2023 14:47

Служба безпеки України припинила діяльність чергових колаборантів та ворожих агітаторів в Дніпропетровській області.

Один з них мешканець Дніпра, працівник у сфері освіти. Він серед близького оточення та колег активно висловлював проросійські наративи. Також він відкрито проводив "кремлівську" пропаганду і в особистих бесідах закликав визнавати окупаційні органи влади на тимчасово захоплених ворогом територіях.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Дніпропетровській області.

Колаборант заперечував збройну агресію РФ проти України та підтримував курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікував дії ворожої армії.

Затримання антиукраїнських агітаторів -Затримання антиукраїнських агітаторів - фото: facebook.ssu.dnipro

Другим антиукраїнським агітатором виявився мешканець Новомосковського району. Він на власній сторінці в одній із соціальних мереж розповсюджував інформаційний контент із публічними закликами, направленими на підтримку Росії.  Ці матеріали він брав з проросійських пабліків.

СБУ затримали двох антиукраїнський агітаторів -СБУ затримали двох антиукраїнський агітаторів - фото: Facebook.ssu.dnipro

Через особистий акаунт в інтернеті чоловік розповсюджував антиукраїнські меседжі з дискредитацією вищого керівництва країни і української армії, а також з підтримкою так званої "спецоперації" росіян.

Співробітники СБУ викрили фанатів "руського миру" і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які колаборанти використовували у протиправній діяльності.

СБУ затримала двох антиукраїнських агітаторів -СБУ затримала двох антиукраїнських агітаторів - фото: Facebook.ssu.dnipro

Наразі двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораціонізм діяльність та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ про України, глорифікація її учасників Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував про затримання антиукраїнських агітаторів та колаборантів в Дніпропетровській області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах