У Дніпропетровській області затримали колаборантів та антиукраїнських агітаторів

У Дніпропетровській області затримали колаборантів та антиукраїнських агітаторів -

У Дніпропетровській області затримали колаборантів та антиукраїнських агітаторів - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
06 квiтня 2023 12:48

Правоохоронці викрили чергових колаборантів та антиукраїнських агітаторів у Дніпропетровській області. Вони підтримували російських окупантів та заперечували факт збройної агресії РФ проти України.

Як повідомили в управлінні СБУ у Дніпропетровській області, викрито жителя Кам’янського. На своїй сторінці у соцмережі він публікував контент із закликами на підтримку представників окупаційних органів влади. У своїх постах він розповсюджував проросійські наративи щодо нелігитимності української влади та її "нацистської" направленості. Спілкування в інтернеті з проросійськими активістами надихало його на всебічну підтримку дій ворога. Колаборант відкрито проводив "кремлівську" пропаганду, закликав визнати "ДНР/ЛНР" та співпрацювати з окупаційними адміністраціями.

Також СБУ встановила жителя Нікополя, який мав проросійську позицію та мріяв про "путінський режим" в Україні. Після повномасштабного вторгнення чоловік активізував антиукраїнську агітацію та регулярно публікував проросійські пости на своїй сторінці у соцмережі з підтримкою військової агресії РФ. Він критикував українську владу, підтримував "боротьбу з нацистами" в Україні та чекав на повну окупацію нашої країни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, непрацюючий мешканець Жовтих Вод не зміг гідно реалізувати себе в соціумі, тому звинувачував у цьому керівництво країни. Після початку повномасштабного вторгнення РФ, він серед свого близького оточення активно підтримував дії окупаційної армії в Україні. Через особистий акаунт в інтернеті висловлював меседжі щодо підтримки проведення так званої "спецоперації" росіян, а також встановлення влади окупантів на всій території України. Копіювання пропагандистської риторики "рупорів кремля" він доповнював власними коментарями щодо покращення життя після "визволення" України та заперечував факт збройної агресії РФ.

Співробітники СБУ викрили фанатів "руського миру" і блокували ворожу агітацію. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах