Як працюватимуть школи у Дніпрі під час повітряних тривог

Як працюватимуть школи у Дніпрі під час повітряних тривог -

Як працюватимуть школи у Дніпрі під час повітряних тривог - фото: opentv.media

Події
08 серпня 2023 17:11

Навчального процесу під час тривоги не буде. Керівництво в школах у Дніпрі розглядають впровадження ігрових програм.

Цього року батьки мають можливість самі обрати дистанційне чи очне навчання для своїх дітей. Для тих, хто планує очно навчатись - готують укриття.

Кожна школа має організаційну автономію та вже розглядає впровадження ігрових програм в укритті. Можливо, будуть використовуватись конструктори "Лего", розмальовки, навчальні фільми, враховуючи вікові особливості дітей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також в укритті є всі необхідні умови для харчування дітей. Розглядають можливість передачі страв у боксах для того, щоб діти могли взяти їх з собою в укриття. В укриттях є навіть санвузли, і учні можуть помити там руки.

Для того, щоб наздогнати втрачений час через повітряні тривоги, вчителям доведеться ущільнювати матеріал. Можливі індивідуально-групові консультації. На початку року діти будуть повторювати пройдене та наздоганяти те, що недовчили. А далі проходити те, що пропустили під час тривог, повідомляє заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко.

Заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко -Заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко - фото: dniprorada.gov.ua

Забирати дитину зі школи під час сирені не рекомендується: дитина потрапить на вулицю, а там є небезпека. Краще перечекати разом із дитиною в укритті. Також стороннім дозволяється пройти в укриття школи, але спочатку туди підуть діти, а вже потім на вільні місця - інші.

В укритті буде місце для кожного класу та передбачені місця для мешканців мікрорайону.

Нагадуємо, раніше Vgorode розповів, чи будуть лінійки першого вересня у школах Дніпра.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах