У Дніпрі в центрах занятості можна отримати сертифікати та ваучери на навчання: як це зробити

У Дніпрі в центрах занятості можна отримати сертифікати та ваучери на навчання: як це зробити -

У Дніпрі в центрах занятості можна отримати сертифікати та ваучери на навчання: як це зробити - фото: gettyimages/Peter Dazeley

Події
07 серпня 2023 13:51

Майже дві тисячі безробітних мешканців Дніпропетровського регіону цьогоріч отримали сертифікат на навчання. З них більш ніж дві сотні - переселенці. Документ - від Служби зайнятості. Він дає право на здобуття професійно-технічної освіти, перепідготовку та підвищення кваліфікації. 

Директорка Дніпровської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Людмила Шмідт зазначила, що основна задача Служби зайнятості працевлаштувати безробітних та підвищити конкурентоспроможність співробітників. Тому серед їх послуг особливе місце займає професійне навчання. Можна за короткий термін здобути нові навички. Доступно декілька програм з цього напрямку.

Перша - для зареєстрованих безробітних. Вони можуть отримати сертифікат на навчання. Це документ, який дає право коштом Державної служби зайнятості здобути спеціальність у профтехах. Мешканці можуть самостійно обрати фах та заклад серед наявних пропозицій. Максимальна вартість такого сертифікату - майже 27 тисяч гривень.

Служба зайнятості також має власний центр професійно-технічної освіти. На вибір - 11 професій. Пропонують і нові напрямки навчання за актуальними спеціальностями. Найчастіше навчаються на оператора котельні, водія, електрогазозварника, продавця, касира у банку, офісного службовця.

Незареєстровані у Службі зайнятості мешканці Дніпропетровщини можуть отримати ваучер. З його допомогою - безоплатно навчатися у профтехах, коледжах, вишах.

Документ - для людей старше 45 років, які мають більш ніж 15-річний страховий стаж. Звільнених з військової служби за станом здоров'я або через скорочення штату, а також для переселенців та людей з інвалідністю.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах