У Дніпрі викрили поліцейських, які за хабар прикривали злочинців

У Дніпрі викрили поліцейських, які за хабар прикривали злочинців -

У Дніпрі викрили поліцейських, які за хабар прикривали злочинців - фото: dbr.gov.ua

Події
28 липня 2023 11:40

ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які за хабар вирішили приховати розбійний напад та викрадення.

Працівники ДБР у тісній взаємодії із Національною поліцією повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям, які вирішили за хабар приховати та не притягувати до відповідальності сімох осіб за вчинення розбійного нападу та викрадення громадян для отримання викупу.

Встановлено, що семеро осіб під виглядом військовослужбовців викрали у Дніпрі місцевих мешканців для отримання грошового викупу. Зловмисники вимагали у чоловіка та жінки кошти та цінні речі.

Але нападники були викриті та затримані правоохоронцями. Проте деякі керівники правоохоронців вирішили за неправомірну вигоду приховати цей злочин та не притягувати нападників до кримінальної відповідальності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям за статтями службового підроблення та приховування злочину (частина перша статті 366, частина перша статті 396 Кримінального Кодексу України). Одного з них вже затримано. Йому також повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (частина третя статті 368 Кримінального Кодексу України).

Організатору розбійного нападу повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлено про нову підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (частина третя статті 369 Кримінального Кодексу України).

У Дніпрі викрили поліцейських, які за хабар прикривали злочинців -У Дніпрі викрили поліцейських, які за хабар прикривали злочинців - фото: dbr.gov.ua

Крім того, під час документування злочинної діяльності слідство виявило, що деякі фігуранти вже прикривали таким чином злочини, зокрема вони брали участь у прикритті вбивства людини шляхом підробки висновків судово-медичного експерта про причини смерті.

Слідство триває, з’ясовуються всі обставини злочину та повне коло причетних осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах