У Дніпропетровській області стартувала кампанія з вакцинації дітей від кору

У Дніпропетровській області стартувала кампанія з вакцинації дітей від кору -

У Дніпропетровській області стартувала кампанія з вакцинації дітей від кору - фото: gettyimages/ozgurcankaya

Події
21 липня 2023 10:52

На Дніпропетровщині вакцинуватимуть від кору дітей, з метою попередження спалаху захворювання.

Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

На Дніпропетровщині стартувала catch-up кампанія з імунізації від кору дітей, які пропустили вакцинацію за Національним календарем. Загалом в області таких понад 14 тисяч. Регіон отримав від ЮНІСЕФ 26 тисяч доз, які також використовуватимуть і для планових щеплень.

Кожні чотири-п'ять років відділ імунопрофілактики Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики інфекційних хвороб реєструє спалахи кору. Останній був у 2017-2019 роках. З метою попередження поширення цього захворювання і проводиться дана акція.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Одна із передумов появи хвороби - низький рівень імунізації малечі за останні роки - 69-74 відсотки. Нині в області понад 14 тисяч незахищених дітей, які не вакцинувалися взагалі або отримали лише одну дозу.

Дітей віком від двох до сімнадцяти років безкоштовно імунізуватимуть комбінованою вакциною від кору, епідемічного паротиту та краснухи. Двічі - з інтервалом в місяць.

Кір - заразне інфекційне захворювання, яке тяжко протікає як у дітей, так і в дорослих. Може призвести до ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту, пригнічує імунітет. 

Для проведення кампанії імунізації в області діють 246 пунктів щеплення, а також 21 мобільна бригада. Фахівці виїжджатимуть у віддалені громади, місця проживання переселенців. Загалом у медзакладах Дніпропетровщини у наявності майже 30 тисяч доз комбінованої вакцини від кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах