У Дніпрі військових навчатимуть керувати FPV-дронами

У Дніпрі військових навчатимуть керувати FPV-дронами -

У Дніпрі військових навчатимуть керувати FPV-дронами - фото: Dnipro.tv

Події
20 липня 2023 16:25

У Дніпрі планують створити навчальний хаб, де військових навчатимуть керувати FPV-дронами.

FPV- дрони є відносно новим типом БПЛА. Їх особливістю є вид від першої особи: за допомогою вбудованої камери можна спостерігати за усіма переміщеннями дрона в режимі реального часу. Вони надають пілоту максимальні можливості у плані швидкості та маневреності, але й вимагають неабиякої майстерності у керуванні, тому підготовка потрібна, повідомляє DniproTV.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Костянтин Цепенніков - черговий по місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації - зустрівся із представниками IT Dnipro Community та уклав тристоронню домовленість між містом, компанією та військовими щодо створення навчального хабу, де захисники зможуть безкоштовно навчитися керувати FPV-дронами перед тим, як почати застосовувати їх у бойових умовах.

Навчання по керуванню FPV-дронами у Дніпрі -Навчання по керуванню FPV-дронами у Дніпрі - фото: Dnipro.tv

По цій домовленості місто повинно придбати необхідну кількість FPV-дронів різних форматів та зарядні станції для тренувань на полігонах. Навчання відбудеться безкоштовно.

Крім того, за дорученням міського голови, сьогодні надзвичайно важливо підтримувати міські проєкти, пов'язані як з виробництвом FPV-дронів, так і з навчанням ними керувати. Тому Дніпро і його IT-спільнота вирішили об'єднати свої зусилля заради перемоги.

Раніше Vgorode повідомляв про ремонт сходів у парку Шевченка. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах