У Дніпрі виставили на аукціон кодитерську фабрику АВК

У Дніпрі виставили на аукціон кодитерську фабрику АВК -

У Дніпрі виставили на аукціон кодитерську фабрику АВК - фото: gettyimages/seng kui Lim

Події
18 липня 2023 16:55

У Дніпрі  виставлено на продаж майно кондитерської фабрики “АВК”, яке оцінено у 82,7 мільйона гривень.

В оголошенні опублікованому на сайті Системи електронних торгів арештованого майна не уточнюється, що це майно компанії АВК, але зазначено, що будівлі розташовані за адресою вулиця Журналістів, 11. 

На сайті Опендатабот вказано, що за цією адресою знаходиться кондитерська фабрика АВК. 

Майно виставили на продаж через непогашений борг. Зазначається, що фабрику продаватимуть як іпотеку. Торги мають відбутися 31 липня. Початкова вартість майна – 82 мільйони 655 тисяч 197 гривень. Це англійський аукціон, а це означає, що ціна може вирости. 

Для того, щоб взяти участь в аукціоні необхідно сплатити гарантійний внесок у розмірі 4 132 759 гривень. Переможцю ці гроші врахують в кінцевій сумі, а іншим учасникам повернуть. 

За ці гроші майбутній власник зможе отримати наступні будівлі: адміністративно-побутовий комплекс (6 тисяч 450,1 квадратних метрів), ганки з навісами, головний корпус (29 тисяч 232,9 квадратних метрів), естакади з навісом і ганком, холодильно-компресорні споруди(1 тисяча 711,4 квадратних метрів), приміщення підготовчого відділення (453 квадратних метри), тимчасовий сарай, вагову, склад, градирні, масложироуловлювач та інші.

Водночас земельна ділянка під спорудами не продається, бо належить місту, але знаходиться у праві користування підприємства.

Зауважимо, що фабрику виставляють на продаж не вперше. У 2020 році її вже намагалися продати через борги за майже 100 мільйонів гривень, але тоді торги скасували. Проблеми з фабриками АВК почалися після окупації Росією частини Луганської та Донецької областей, адже основне виробництво продукції АВК розташовувалося саме там. 

Після втрати доступу до заводів на тимчасово окупованих територіях головні потужності розгорнули саме на Дніпропетровській фабриці. 

У 2021 компанію визнали банкрутом, але пізніше скасували це рішення. Тоді ж з’явилася новина про те, що через банкрутство АВК може закрити всі магазини у Дніпрі. У 2021 дохід дніпровської філії АВК склав усього 9 мільйонів 616 тисяч гривень. У 2020 цифри були більші - тоді компанія заробила 25 мільйонів 616 тисяч гривень.

Відомо, що у 2022 році фабрика у Дніпрі зовсім не отримувала прибутку. Бізнес АВК складається з кількох підприємств, тож робота корпорації продовжується.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах