Укрпошта презентувала марку, яку створив художник з Дніпра

Укрпошта презентувала марку, яку створив художник з Дніпра -

Укрпошта презентувала марку, яку створив художник з Дніпра - фото: ukrposhta.ua

Події
16 липня 2023 14:19

Укрпошта випускає нову марку - "Винищувачі зла".

Про це повідомила на своєму сайті Укрпошта.

Марку створив художник з Дніпра Максим Паленко. 

Він вже багато років відомий як ілюстратор відомих видавництв "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" та "Видавництво Старого Лева", проте з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів. Графіка Максима "Маріупольська Покрова" була продана на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів, які були використані на закупівлю дронів для України.

На марці "Винищувачі зла" художник зобразив терку з отворами у формі літаків F-16, на якій знищуюють Кремль, перетираючи на дрібні шматки.

Цікаві особливості має і номінал поштової марки "Винищувачі зла" - F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 грамів у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки лише 600 тисяч екземплярів. Офіційно презентувати "Винищувачів зла" планують четвертого серпня, але замовити її можна вже зараз.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах