Зеленський сказав, коли Україна може вступити в НАТО

Зеленський сказав, коли Україна може вступити в НАТО -

Зеленський сказав, коли Україна може вступити в НАТО - фото: president.gov.ua

Події
12 липня 2023 17:38

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, яка відбулася на полях саміту Альянсу у Вільнюсі.

 Глава держави наголосив на необхідності надання гарантій безпеки для України, які діятимуть увесь час до набуття нашою державою членства в НАТО.

Президент також констатував, що під час сьогоднішніх зустрічей із лідерами країн-партнерів докладно обговорюються і ситуація на полі бою, і кроки, необхідні для забезпечення миру й безпеки громадян України.

Зі свого боку Єнс Столтенберг наголосив, що Альянс підтримуватиме Україну, скільки це буде потрібно. Він зауважив, що за минулий рік члени НАТО надали допомогу на десятки мільярдів доларів.

За його словами, нова багаторічна програма допомоги сприятиме переходу України від стандартів радянської армії до стандартів країн - членів НАТО і зробить ЗСУ повністю оперативно сумісними з військами Альянсу.

Єнс Столтенберг також зауважив, що невдовзі розпочнеться установче засідання Ради Україна – НАТО, де члени Альянсу та Україна зустрінуться як рівні. На цьому майданчику проводитимуться консультації та спільно ухвалюватимуться рішення.

Єнс Столтенберг також привітав рішення членів НАТО надати Україні довгострокову безпекову допомогу, що дасть змогу стримати будь-яку можливу агресію з боку Росії після закінчення війни.

- Впевнений, що після війни Україна буде в НАТО. Ми все для цього робитимемо, - заявив Володимир Зеленський.

Глава держави відзначив, що члени Альянсу вірять в Україну як майбутнього рівноправного члена НАТО, як гаранта безпеки і як переможця в цій війні за свободу та права людей.

Він також наголосив, що Рада Україна - НАТО - це не просто інструмент участі, а інструмент інтеграції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах