У Дніпрі об’єднали три університети

У Дніпрі об’єднали три університети  -

У Дніпрі об’єднали три університети - фото: uk.wikipedia.org

Події
12 липня 2023 13:37

11 липня 2023 року Кабмін ухвалив розпорядження про реорганізацію трьох навчальних закладів у Дніпрі – Українського державного хіміко-технологічного університету, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури та Українського державного університета науки і технологій. Перші два приєднали до третього.

Реорганізація вищезгаданих закладів дозволить створити потужний університет Дніпропетровської області, що має задовольнити потреби регіону у необхідних фахівцях та поліпшення конкурентних можливостей здобуття якісної вищої освіти.

У Міністерстві освіти та науки України запевняють, що здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються в Державному вищому навчальному закладі "Український державний хіміко-технологічний університет" і його відокремленому структурному підрозділі, а також "Придніпровській державній академії будівництва та архітектури", продовжуватимуть навчання в "Українському державному університеті науки і технологій" та його відокремлених структурних підрозділах за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Рішення про реорганізацію прийняли спираючись на Стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2022-2032 роки. За цей період МОН планує модернізувати систему університетів, щоб ВНЗ готували спеціалістів, які справді потрібні на ринку праці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах