Дніпряни обрали найкращий фонтан у місті

Центральний фонтан в сквері -

Центральний фонтан в сквері - фото: facebook.com/dneprvodokanal

Події
11 липня 2023 14:02

Дніпро називають містом-фонтанів, бо він налічує дев’ять великих фонтанів та 6 водограїв, які дають неймовірну красу та освіжають під час спеки.

  • Наймолодшим фонтаном у Дніпрі вважається "Кульбаба" - офіційна назва "Водяна сфера", він був змонтований у 2006 році на оглядовому майданчику парка Шевченка, проте там він не прижився через вітер та бризки. Тож пізніше його перенесли на інше місце - на Набережну.

Фонтан Кульбаба -Фонтан Кульбаба - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • "Каскад" у 2007 році поставили на місці "Водяної сфери" на оглядовому майданчику парку Шевченка. Він розташований сходами або терасами, має 4 струмені. За формою нагадує лілію.

Фонтан Каскад -Фонтан Каскад - фото: facebook.com/dneprvodokanal

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

  • Фонтан "Муза" навпаки один із найстаріших у місті, він був побудований у 1974 році, одночасно з театром опери та балету.

Фонтан Муза -Фонтан Муза - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • "Купідон" - це про кохання, був відкритий на день міста у 2003 році біля кінотеатру "Батьківщина" (зараз кафе "Старгород"). На той час тут було відкрито і алею закоханих. Фонтан складається з басейну, в центрі якого знаходиться амурчик зі стрілою.

Фонтан Купідон -Фонтан Купідон - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • Ще одна візитна картка Дніпра - фонтан "Лебідь",  його було відкрито у день міста 2005 року. Його унікальністю є те, що він знаходиться на Дніпрі. Фонтан обертається, має підсвічування та музичний супровід, змінюється напрямок і сили струменя. Складається з одного центрального та 8 бічних струменів. Максимальна висота вильоту – 50 м, що також є унікальним для міста.

Фонтан Лебідь -Фонтан Лебідь - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • Фонтан "Лілія", який функціонує цілий рік. У вечірній час струмені води підсвічуються різними кольорами, а взимку замість води тут встановлюються гірлянди. Фонтан знаходиться у сквері Героїв.

Фонтан Лілія -Фонтан Лілія - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • Сквер "Прибрежний" центральний фонтан з’явився в вересні 2019 року, його відкриття було приурочено до дня міста. Центральний фонтан здалеку виглядає, як поліровані плити із граніту, обладнані металевими елементами декору. Кожні 10-15 хвилин біля головного фонтану розпочинається шоу. Вода ритмічно піднімається та опускається в такт музичному супроводу.

Центральний фонтан у сквері -Центральний фонтан у сквері - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • Фонтан "Арка закоханих", який складається з двох струменів води, які розлітаються один до одного та утворюють форму арки. Загалом у ньому 78 насадок. Одне із найпопулярніших місць для весільних фотосесій.

Фонтан Арка закоханих -Фонтан Арка закоханих - фото: facebook.com/dneprvodokanal
  • "Поріг ревучий" - один із наймолодших фонтанів Дніпра. Розташований на скелі на Монастирському острові та має форму водоспаду. Висота його 17 м, ширина - 20 м. Обладнаний підсвічуванням. Будівництво фонтану-водоспаду безпосередньо пов'язане з Т. Г. Шевченком і бере початок біля його пам'ятника. Ідея створення ґрунтується на вірші письменника "Заповіт". У ньому він просить поховати його там, де "реве ревучий".

Фонтан Поріг ревучий -Фонтан Поріг ревучий - фото: facebook.com/dneprvodokanal


КП "Дніпроводоканал" на сторінці в Facebook зробив опитування серед жителів Дніпра додо найулюбленішого фонтана у місті. В соцмережах підприємства "Кульбаба"та «Поріг ревучий» йшли пліч-о-пліч, але у фіналі з різницею 8 голосів перемогла "Кульбаба".

Vgorode розповідає про актуальну ціну іноземних валют в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах