У Дніпрі викрили шахраїв, які видурювали пальне у АЗС

У Дніпрі викрили шахраїв, які видурювали пальне у АЗС -

У Дніпрі викрили шахраїв, які видурювали пальне у АЗС - фото: dbr.gov.uа

Події
10 липня 2023 18:13

У Дніпрі спіймали організовану групу, яка під виглядом допомоги українським військовим видурювала пальне у представників  АЗС.

 Співробітники ДБР встановили, що група складалася з шести військовослужбовців та чотирьох цивільних. Вони підробляли листи від імені керівництва однієї з військових частин. У листах працівників АЗС вимагали  надати пальне нібито для виконання бойових завдань підрозділами ЗСУ.

 Чотири місяці представники АЗС постачали пальне за цими фальшивими листами, не підозрюючи про обман. Загалом було надано понад 50 тонн бензину та дизпалива на загальну суму 2,5 мільйона гривень. Це пальне шахраї перепродували на території Дніпропетровської області.

 Співробітники ДБР повідомили учасникам організованої групи про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

 У підозрюваних вилучено чорнові записи, підроблені штампи та печатки військової частини. Санкція статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

 Встановлюється повна група осіб, причетних до злочину.

 Цю процедуру проводить спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах