Як у Дніпрі перевіряють якість питної води

Як у Дніпрі перевіряють якість питної води -

Як у Дніпрі перевіряють якість питної води - фото: dniprorada.gov.ua

Події
27 червня 2023 11:15

Очищення, застосування реагентів, відстоювання, фільтрування – такий шлях перетворення води з річки Дніпро у питну. Для постійного та безперебійного забезпечення міста працюють дві насосно-фільтрувальні станції КП "Дніпроводоканал".

Начальник однієї з насосно-фільтрувальних станцій Микола Кривошея розповів, що воду беруть з річки Дніпро, потім вона надходить на камеру змішування, в камері змішування додають дозовано коагулянт, хлор, потім ця вода проходить відстійники, після – фільтри і йде в резервуари чистої води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На кожному з етапів вода проходить декілька точок контролю. Проби беруть на фізико-хімічний, санітарно-токсикологічний, органічний та неорганічний, мікробіологічний та радіаційний стани питної. Усього 61 показник.

У Дніпрі перевіряють питну воду -У Дніпрі перевіряють питну воду - фото: dniprorada.gov.ua

Технологічна лабораторія працює цілодобово і виконує аналіз річки Дніпро та питної води за органолептичними показниками щогодини. Радіологічний відділ робить аналіз води з річки Дніпро та питної на альфа та бета активність щодня. Радіохімічні аналізи – стронцій та цезій – раз на місяць. На кожній точці контролю на місяць робиться 5 тисяч аналізів.

Після проходження всіх ступенів очищення, знезараження та перевірки на відповідність показників питна вода подається у розподільчу мережу. І там теж відстежують її якість. 

Спеціальна лабораторія КП "Дніпроводоканал" робить це по 50 точках, розташованих у різних куточках міста. Використана дніпрянами вода надходить до станції водовідведення, там робиться її нульовий етап очищення і знов відправляється на очисну станцію.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах