Водогін в Нікополь, Марганець та Покров збудують із Запоріжжя

Водопровід до Нікополя, Марганця та Покрови збудують із Запоріжжя -

Водопровід до Нікополя, Марганця та Покрови збудують із Запоріжжя - фото: gettyimages.com

Події
21 червня 2023 13:50

Через підрив окупантами Каховської ГЕС, на Дніпропетровщині Марганець, Нікополь та Покров залишилися без водопостачання. Стало відомо, що для них будуватимуть водогін із Запоріжжя.

Як повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, на реалізацію цієї програми виділено близько 1,5 мільярда гривень, це є Державний проект водозабезпечення. Президент України поставив завдання здійснити будівництво в максимально стислі терміни.

Також прийнято іншу програму, вона працює на місцевому рівні та передбачає модернізацію існуючих об'єктів інфраструктури з метою забезпечення питною водою мешканців району. На її реалізацію з державного бюджету до місцевих виділено 159,7 мільйона гривень. Ціль програми – відновлення централізованого водопостачання на території Нікопольського району.

- Декілька слів щодо буріння свердловин. Фахівцями проведено аналіз ситуації на території району. Є висновок: поверхневе залягання гранітів та вода з високою мінералізацією та домішками важких металів, зокрема Марганцю. Додаткові ризики зменшення дебіту свердловин пов'язані із падінням рівня води у водосховищі, – написав Саюк.

Поки централізоване водопостачання не відновлять, людям привозитимуть технічну та питну воду.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах