У Дніпрі волонтери шукають господарів тварин, яких врятували з Херсонщини

У Дніпрі волонтери шукають господарів тварин, яких врятували з Херсонщини -

У Дніпрі волонтери шукають господарів тварин, яких врятували з Херсонщини - фото: adm.dp.gov.ua

Події
19 червня 2023 15:48

Більше тижня волонтери дніпровського Центру допомоги тваринам рятували тварин, які опинилися у небезпеці через затоплення у Херсонській області. На сушу витягли майже 500 собак так котів. Ще 150 вдалося евакуювати у Миколаївську та Дніпропетровську області. Наразі через координаційні чати розшукують господарів чотирилапих.

Координатор дніпровського Центру допомоги тваринам Сергій Луденський розповів, що вже з півроку волонтери їздять деокупованими територіями, щоб допомогти покинутим собакам і котам. Після підриву Каховської ГЕС, вони запаслися гумовими човнами, завантажили у автівки з пів тонни корму та майже 50 переносок. Потім 15 волонтерів з Дніпра рушили до Херсонщини.

- Там я вперше побачив собаку, який перестав боротися за себе. Йшли на човні і помітили його здалеку. Він фактично пішов під воду. В його очах читалося, що немає більше сил, що здався. Коли наблизилися, зрозуміли – лапою заплутався у мотузці. Швидко знайшли ніж, аби перерізати її, і витягли пса із водяної пастки, – розповів волонтер.

Волонтери з Дніпра рятували тварин у Херсонській області  -Волонтери з Дніпра рятували тварин у Херсонській області - фото: adm.dp.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рятувати нашим волонтерам доводилося й свійських тварин. Курей та качок з води діставали великими сачками. За цей час втратили не один човен. А ще – потрапили під обстріл. Вціліли та разом з іншими небайдужими врятували майже 500 чотирилапих.

Волонтери врятували сотні тварин  -Волонтери врятували сотні тварин - фото: adm.dp.gov.ua

- Чималу кількість котів і собак ця трагедія розлучила з господарями. Нині через координаційні чати розшукуємо їх. Першим знайшли господаря песика на ім’я Болт. Та виявилося – він на фронті. Тож згодився, аби улюбленця влаштували у гарні руки. Він вже у родині. І не відходить від господарки. Тепер його звуть Жучок, – каже Сергій.

Загалом з Херсонщини наші волонтери евакуювали півтори сотні котів і собак. Більшість з них доправили до Миколаївщини. Там облаштований опорний пункт. Звідти чотирилапих везуть у різні куточки країни. П’ятдесятьох забрали у Дніпро.

Зараз шукають господарів пухнастих  -Зараз шукають господарів пухнастих - фото: adm.dp.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах