Вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів більше норми – МОЗ

Вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів більше норми – МОЗ -

Вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів більше норми – МОЗ - фото: t.me/ukrhydroenergo

Події
16 червня 2023 10:22

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко говорить, що наслідки катастрофи на Каховській ГЕС будуть величезними для довкілля і здоров’я людей.

Про це він заявив в інтерв’ю ББС-Україна.

Нещодавно з’явилася інформація, що в Україні виявили перший випадок холери, проте згодом у МОЗ це заперечили. Проте ризик появи цієї та інших хвороб великий. На підтоплених територіях залишаються сотні людей, доступу до окупованих районів немає. Невідома точна кількість жертв. За офіційними даними, загинули десятеро людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Віктора Ляшка, у Дніпрі у 28 тисяч разів було перевищення по певним показникам. Тому заборонено купатися, ловити риби, цю воду не можна пити і давати її тваринам. Якщо людина буде купатися в такій воді, то потенційно вона може захворіти.

- Очисні споруди перейшли на екстрені режими дезінфекції. Посилено моніторинг щодо якості води у водопровідній мережі, щоб не пропустити спалах, – зазначив міністр.

Голова МОЗ додав, що вся акваторія нижче Каховської дамби не придатна для використання та купання. Також заборонено купання у Чорному морі на українському узбережжі. Там є забруднення, бо вода з Дніпра потрапляє в Чорне море.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах