Підрив Каховської ГЕС: яка ситуація на 13 червня

Підрив Каховської ГЕС: яка ситуація на 13 червня -

Підрив Каховської ГЕС: яка ситуація на 13 червня - фото: t.me/ukrhydroenergo

Події
13 червня 2023 10:56

У Каховському водосховищі наразі немає можливості вимірювати рівень води, оскільки він дуже знизився.

Як повідомили в Укргідроенерго, на сьогодні у Нікополі не можуть проводити заміри рівня води через замулення нижче встановлених датчиків. Фахівці наразі шукають інші способи, як можна вимірювати рівень води.

Через різке зниження рівня води у нижньому водосховищі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженнями. ГЕС продовжують акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра. Це необхідно для літніх екологічних попусків.

Для зменшення навантаження в енергосистемі та полегшення її балансування користувачів закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у вечірні години.

За інформацією Херсонської ОВА, зберігається тенденція на спад рівня води у Херсонській області. Станом на ранок, середній рівень підтоплення становить 2,70 метри, що на 27 сантиметрів менше ніж вчора ввечері.

На Правобережжі підтопленими залишається 3600 будинків в 31 населеному пункті. Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Вчора в Херсоні виявили тіла двох потопельників: невідомої жінки та п'ятдесятирічного чоловіка. Загалом наразі відомо про 10 загиблих. Ще 20 осіб отримали поранення, безвісти зниклими вважаються 40.

До ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС залучено 1600 осіб. Станом на зараз врятовано 2757 людей. На Лівобережжі ситуація залишається критичною. Затоплено 17 населених пунктів. Врятовано 133 людини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах