Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: пояснення від Дніпропетровської ОВА

Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: пояснення від Дніпропетровської ОВА -

Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: пояснення від Дніпропетровської ОВА - фото: freepik.com

Події
05 червня 2023 14:05

У Дніпропетровській ОВА розповіли, чи можуть боржники під час воєнного стану користуватися коштами з арештованого рахунку і що потрібно зробити, аби повністю його розблокувати.

Провідний спеціаліст Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Юрій Поймьонов розповів, що з початком повномасштабного вторгнення уряд ухвалив розпорядження. В ньому зазначалось, що боржники могли без обмежень користуватися заблокованим рахунком. За умови, що арештована сума не перевищує 100 тисяч гривень. Наразі є зміни в законодавстві.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він пояснив, що боржники й зараз можуть знімати кошти із замороженого рахунку. Але лише з одного, раз на місяць не більше двох мінімальних зарплат – 13 400 гривень. А ще вільно сплачувати усі податки та збори до держбюджету.

Для цього потрібно звернутися із заявою до державного або приватного виконавця, який наклав арешт. Її можна подати онлайн або у паперовому вигляді. В заяві обов’язково потрібно зазначити номер рахунку – IBAN. Також назву банку, клієнтом якого є боржник.

Протягом двох робочих днів виконавець має винести постанову, в якій дозволяються видаткові операції. Далі передати її до банку.

Зміни стосуються і юридичних осіб. Зокрема, підприємців, у яких працюють наймані робітники. Вони також можуть користуватися арештованим рахунком. Раз на місяць, виключно для виплати заробітної плати – до 33,5 тисяч гривень на одного робітника. А ще – для сплати податків.

Щоб зняти арешт з рахунку, необхідно спочатку з'ясувати, на якій підставі він був заблокований і ким. Потім звернутися до виконавчої служби. Після цього потрібно сплатити заборгованість.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах