У Дніпрі 11-річний хлопчик із Бердянська збирає кошти для ЗСУ

У Дніпрі 11-річний хлопчик із Бердянська збирає кошти для ЗСУ -

У Дніпрі 11-річний хлопчик із Бердянська збирає кошти для ЗСУ - фото: adm.dp.gov.ua

Події
02 червня 2023 12:31

Максим Бровченко у свої 11 років вже став волонтером, художником та письменником-початківцем. Хлопчик продає картини, щоб перераховувати гроші на потреби військових та рятувальників. А ще – на потреби дітей з аутизмом.

Як повідомили у Дніпропетровській ОВА, Максим лише на потреби ЗСУ перерахував близько 140 тисяч гривень. За волонтерство був відзначений нагородою від Президента. До того ж хлопчик регулярно проводить майстер-класи з малювання.

Родина Максима виїхала з окупації 1 квітня минулого року. Нині вони мешкають у Дніпрі.

- Вивозила сина у стані медикаментозного сну. Аби він не спровокував загарбників на ворожих блок-постах. Бо дуже відвертий і безпосередній. Це було правильне рішення. Син прокинувся вже на підконтрольній території. Побачив військових. Спитав: "мама, це наші, чи рашисти?" Дізнався, що свої, дуже зрадів, – згадує мама хлопчика Оксана Бровченко.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Першу свою картину юний художник продав за 700 доларів. Тоді він зрозумів, що може бути корисним державі. Максим каже, що хоче робити свій внесок і дуже переймається за все, що відбувається в країні.

На своєму фронті Максим "воює" пензлем та словом. Оскільки захоплюється космосом, написав книгу про особливу галактику – Планету А. Ідеальний світ, де не знають війни. У своєму фентезі висуває гіпотезу про те, як на Землі з’явилися люди з аутизмом. Пропагує толерантність, людяність, щирість, повагу.

- Він вважає, що аутисти – люди з іншої планети. Вони прийшли за Землю, аби порозумітися з нейротиповими людьми. Плануємо зовсім скоро видати книгу. Українською й англійською мовами. Ілюстрації до неї також намалював син, – додала Оксана Бровченко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах