Ворог обстріляв Дніпропетровську область з артилерії

Ворог обстріляв Дніпропетровську область з артилерії -

Ворог обстріляв Дніпропетровську область з артилерії - фото: 5.ua

Події
29 травня 2023 09:23

У неділю, 28 травня, російські війська атакували Дніпропетровську область з важкої артилерії.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів, що вдень ворог направив важку артилерію на населені пункти Нікопольського району. Під ударом була Мирівська громада.

Увечері російські війська з дрона-камікадзе атакували Марганецьку громаду. Внаслідок обстрілів ніхто не загинув і не постраждав. Наслідки атак уточнюються.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ніч на 29 травня майже чотири години повітряна тривога на Дніпропетровщині сповіщала про потенційну небезпеку. За даними Генштабу, ворог завдав чергового масованого удару по Україні, випустивши ракети і шахеди. Всі вони оминули Дніпропетровську область. Завдяки нашим Силам оборони, ніч в області видалася тихою, зазначив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

За інформацією Повітряних сил, з 00:00 по 05:00 окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Цього разу ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – близько 35 ударних дронів.

Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах