У Кривому Розі в очному режимі почали працювати дитсадки

У Кривому Розі в очному режимі почали працювати дитсадки -

У Кривому Розі в очному режимі почали працювати дитсадки - фото: facebook.com/upivp.kr

Події
28 травня 2023 15:27

У Кривому Розі у Дніпропетровській області почали працювати в офлайн-режимі дитячі садки.

Як повідомили у пресслужбі Криворізької міської ради, наразі працюють 46 дитсадків. Поступово до середини літа їхня кількість збільшиться до 62. Так, працює 134 чергових груп, їх відвідують 2300 дітей.

За словами Олександра Вілкула, головне перед відкриттям будь-якого садка – це дотримання всіх норм безпеки. Це складно зробити, особливо, враховуючи те, що садки будували без урахування укриттів. Зараз в садочках створюють укриття, які сертифікують ДСНС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Кривому Розі триває набір дітей з 4 до 6 років – малюкам меншого віку поки доведеться почекати. Є норматив, за яким діти мають заходити в укриття після оголошення повітряної тривоги, а трирічним дітям це важко. Станом на зараз вільні місця у садочках є, тому батькам варто звертатися до керівників ваших садків.

Разом з тим у Кривому Розі триває підготовка шкіл до навчання у змішаному режимі з 1 вересня. Хто хоче – буде в офлайні, хто не хоче – залишиться в онлайні. Планують відкрити понад 100 шкіл. Вже отримано дозвіл від ДСНС на використання укриттів у 133 закладах дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

У всіх сховищах повністю відремонтована та приведена до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, стіни, відремонтовані стелі та облаштовані санвузли. Укриття укомплектовані всім необхідним, як для короткочасного, так і тривалого перебування дітей. Також, перед відкриттям дитячих садочків проводиться обов’язкове тестування на COVID працівників дошкільних закладів, які розпочинають роботу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах