Ніколи не вчилася: у Дніпрі дівчина отримала перший паспорт за 22 роки

Ніколи не вчилася: у Дніпрі дівчина одержала перший паспорт за 22 роки -

Ніколи не вчилася: у Дніпрі дівчина одержала перший паспорт за 22 роки - фото: facebook.com/dp.dmsu/

Події
24 травня 2023 10:20

У Дніпрі стався незвичайний випадок – на початку травня щодо оформлення першого в житті паспорта звернулася 22-річна дівчина. До цього такого документа вона не мала.

Як повідомили в Міграційній службі Дніпропетровської області, мати покинула її у дворічному віці і з тих пір вихованням заявниці займалася тітка, яка зараз перебуває за кордоном. Відомості про батьків є лише за словами найближчої родички.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У результаті держреєстрація народження заявниці відбулася лише 2023 року на підставі рішення суду про встановлення факту народження. Дівчина ніколи ніде не вчилася, а на сьогоднішній день має чоловіка та двох синів. У свідоцтвах про народження дітей мама вказана без належності до громадянства України, через що її діти і вона сама не можуть реалізувати свої права повною мірою, зокрема отримати соціальні пільги та гарантії встановлені Конституцією України.

У дівчини з документів була лише копія медичної картки з пологового будинку. Міграційники провели із заявницею надскладну процедуру встановлення особи, кінцевим результатом якої стало оформлення паспорта у вигляді ID-картки.

У Дніпрі дівчина отримала перший паспорт за 22 роки –У Дніпрі дівчина отримала перший паспорт за 22 роки – фото: www.facebook.com/dp.dmsu/
У Дніпрі дівчина отримала перший паспорт за 22 роки –У Дніпрі дівчина отримала перший паспорт за 22 роки – фото: www.facebook.com/dp.dmsu/

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах