На Дніпропетровщині викрили любителя "вагнерівців"

На Дніпропетровщині викрили любителя "вагнерівців" -

На Дніпропетровщині викрили любителя "вагнерівців" - фото: facebook.com/ssu.dnipro/

Події
20 травня 2023 17:58

На Дніпропетровщині СБУ викрила активного прихильника військової агресії РФ, який робив із "вагнерівців" героїв.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Дніпропетровській області, затриманим виявився мешканець Новомосковська, колишній комерсант. На своїх сторінках у соцмережах він постив ключові меседжі російської пропаганди. Перегляд в інтернеті "рупорів кремля", спілкування у проросійських пабликах та чатах посилювали його антиукраїнські погляди.

Чоловік постив про матеріали щодо активних бойових дій проти України. Особливо йому подобалася зухвалість дій вагнерівських найманців та кадировців, тому відео за їх участю переважали інші наративи.

Свої публікації він супроводжував особистими коментарями, де прославляв дії путінського режиму, і висловлював очікування якнайшвидшого приходу в регіон "російського світу".

Спецслужба викрила російського шанувальника, але навіть перебуваючи під слідством після отримання повідомлення про підозру, чоловік продовжив свою підривну діяльність щодо поширення проросійської пропаганди.

Враховуючи системність та відсутність каяття за скоєні дії, співробітники СБУ ініціювали питання про обрання йому запобіжного заходу. Наразі зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Дніпропетровщині викрили любителя "вагнерівців" -На Дніпропетровщині викрили любителя "вагнерівців" - фото: facebook.com/ssu.dnipro/

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах