Яка у Дніпропетровській області ситуація з коронавірусом

Яка у Дніпропетровській області ситуація з коронавірусом -

Яка у Дніпропетровській області ситуація з коронавірусом - фото: freepik.com

Події
15 травня 2023 14:55

У Дніпропетровській області продовжують виявляти нові випадки зараження коронавірусом.

З 5 по 11 травня в регіоні не фіксували спалахів інфекційних хвороб. За цей тиждень в області підтвердили 635 випадків захворювання на COVID-19. Зниження захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем – на 25,3%, повідомили у Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними епідеміологічного моніторингу, захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу. Зареєстровано 5651 випадок, що менше попереднього тижня на 10,4%. У загальній структурі захворілих на ГРВІ питома вага дітей складає 36%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 339 хворих, у тому числі 133 дитини.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) зросла на 2,6% у порівнянні з попереднім тижнем. Всього зареєстровано 80 випадків. Питома вага дітей до 17 років – 63,8% (51 випадок).

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано один випадок на попередньому тижні.

Зареєстровано завізний випадок триденної малярії у громадянина Нідерландів. Він приїхав в Україну рік тому із Судану, де перебував у службовому відрядженні. Протиепідемічні та ентомологічні заходи тривають.

На території Покровської територіальної громади Синельниківського району зареєстровано осередок сказу тварини – там захворіла домашня собака. В зоні ризику перебуває чотири дорослі людини. Їх оглянув лікар-рабіолог, вони отримали профілактичні щеплення проти сказу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах