Екснардепу із Дніпра Олегу Царьову повідомили про підозру у держзраді

Екснардепу із Дніпра Олегу Царьову повідомили про підозру у держзраді -

Екснардепу із Дніпра Олегу Царьову повідомили про підозру у держзраді - фото: censor.net

Події
11 травня 2023 15:38

Правоохоронці зібрали нові докази вини колишнього народного депутата із Дніпра Олега Царьова, який допомагає Росії у веденні агресивної війни проти України. Наразі він переховується від правосуддя на території РФ.

Як повідомили у Службі безпеки України, Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення. Він "зливав" агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України.

Саме Царьов передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію він отримав від ще одного екснардепа Партії регіонів – Дмитра Святаша.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідчі з’ясували, що після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку країни-агресора, за що Кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини. Цей фігурант передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої "партійні" зв’язки на території Харківської області.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков. Він регулярно виправдовував збройну агресію РФ проти нашої держави. Відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів. Слідчі кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями Кримінального кодексу України – пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

На підставі цього СБУ повідомила всім трьом колишнім нардепам про підозру за статтею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Слідчі дії продовжуються.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах