Врятував брата та 8 днів тримав оборону: у Бахмуті загинув 23-річний боєць з Дніпропетровщини

Врятував брата та 8 днів тримав оборону: у Бахмуті загинув 23-річний боєць з Дніпропетровщини

Врятував брата та 8 днів тримав оборону: у Бахмуті загинув 23-річний боєць з Дніпропетровщини - фото: tsn.ua

Події
10 травня 2023 14:37

У Бахмуті загинув 23-річний військовий з Дніпропетровської області. Він 8 днів без перепочинку тримав оборону міста.

Максим Лях родом з селища Томаківка на Дніпропетровщині. Коли в Україні почалася повномасштабна війна він повернувся з-за кордону та став на захист своєї держави. Незважаючи на свій молодий вік та недосвідченість, боєць був одним з кращим у своєму підрозіділі та отримав позивний "Фрост". Разом з ним зброю до рук взяв і його 18-річний брат – позивний "Томак", повідомляє "ТСН".

Разом брати пройшли найгарячіші точки у Донецькій та Луганській областях. У перші дні травня "Фрост" та "Томак" тримали оборону Бахмута. Молодший отримав тяжке поранення та був врятований завдяки своєму старшому "Фросту". Він надав йому першу медичну допомогу та відтягнув з вогню. Коли "Томака" вдалося евакуювати до госпіталя, його старший брат продовжив битися з ворогом. Про це розповів їхній товариш по службі на своїй сторінці у Instagram.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, Максим Лях вісім днів відбивав штурм окупантів без сну та їжі. На жаль, вночі він загинув від снайперської кулі.

– Всі 8 днів він не спав, а іноді і не їв. Окупанти були в 30 метрах. Повна концентрація. Це було справжнє пекло. Останні 8 днів свого життя ти проходив через справжнє пекло війни. Загинув вночі. Герой який стояв до кінця. Врятував рідного брата на полі бою. Тримав оборону 200 годин, – пише військовий.

Він подякував батькам загиблого бійця, які з перших днів війни волонтерять та своєю допомогою врятували тисячі життів.

Брат загиблого Максима Ляха дев'ять днів після поранення знаходився у важкому стані у реанімації. На своїй сторінці у Instagram він опублікував відео, яке зняв "Фрост" у останній день свого життя та написав, що у старшого брата не було в очах страху. 

У Бахмуті загинув 23-річний військовийУ Бахмуті загинув 23-річний військовий - фото: .instagram.com/ivanlii617

Вчора, 9 травня, у селі Томаківка пройшла церемонія прощання із загиблим Максимом Ляхом. Попрощатися з Героєм прийшло багато друзів та односельчан. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах