У Дніпрі з кладовищ вивезли більше 6 тисяч тонн сміття

У Дніпрі з кладовищ вивезли більше 6 тисяч тонн сміття -

У Дніпрі з кладовищ вивезли більше 6 тисяч тонн сміття - фото: dniprorada.gov.ua

Події
08 травня 2023 14:29

Комунальники продовжують прибирати кладовища у Дніпрі після поминальних днів. Звідси вивозять сміття та встановлюють спеціальні контейнери.

У міській раді розповіли, що з початку квітня вже вивезли більше шести тисяч тонн сміття з 20 місць поховання. За словами директора КП "Міська ритуальна служба" Валерія Тєтякіна, роботи з прибирання кладовищ виконують постійно в залежності від погодних умов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Більша частина сміття – це пластикова продукція, яка розкладається понад 400 років. Тобто вісім поколінь людей будуть відчувати на собі наслідки нашої неекологічної поведінки. Валерій Тєтякін зазначив, що під час поминальних днів більшість людей вже йшли не з пластиковою атрибутикою, а з живими квітами.

Окрім цього, з 18 квітня виконком міськради ухвалив рішення про повну заборону використання пластикової атрибутики на кладовищах Дніпра. Наразі на рівні держави теж розробляється подібна заборона. На міських кладобвищах планують встановити великогабаритні сміттєві контейнери "мультиліфтів". Їхня кількість буде різною в залежності від розміру кладовища. Також передбачається розмістити спеціальні візки, аби людям був зручно вивозити сміття до цих контейнерів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах