Втратив обидві руки і ногу: у Дніпрі врятували тяжкопораненого бійця

Втратив обидві руки і ногу: у Дніпрі врятували тяжкопораненого бійця -

Втратив обидві руки і ногу: у Дніпрі врятували тяжкопораненого бійця - фото: freepik.com

Події
08 травня 2023 12:48

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова рятують військових та цивільних, які отримали надважкі травми через воєнні дії.

Головлікар Сергій Риженко розповів історію порятунку 39-річного Антона із Черкас, який добровольцем пішов захищати Україну. Чоловік отримав серйозні травми унаслідок бою за Бахмут. Вибухом йому відірвало дві руки та ногу. Відламки снаряду розбили бронежилет та каску на шматочки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Антон був у комі, а його серце билося дуже тихо. Гемоглобін був менше 30. У його міцному тілі майже не залишилося крові. Реаніматологи переливали кров, стабілізували стан. Йому перелили 8,5 літрів донорської крові.

- Посічене відламками тіло, обпалене вибухом обличчя, але дух український – незламний, готовий до боротьби. Альона (ред. – дружина Антона) не знала, як його знайти, вона не знала, як з ним зв'язатися. А він не міг відповісти, перебуваючи довгий час непритомним. Вона відчувала під своєю шкірою, що все пішло не так і чекала будь-якої звістки від Антона. Усі ночі та дні з двома доньками молилися, щоб батько був живий. Чекала час, щоб впасти в його обійми, – написав лікар.

У Дніпрі врятували військового з важкими травмами -У Дніпрі врятували військового з важкими травмами - фото: facebook.com/rsa010963

Антон наполегливо боровся за своє життя. Тяжкий травматичний шок і втрата двох рук і ноги залишали йому мало шансів. В реанімації політравми Мечникова він вижив і активно йде на поправку. Наразі готують документи, щоб відправити чоловіка на протезування за кордон.

Лікарня Мечникова завтра проводить донорський день, тому всіх бажаючих запрошують здати кров для героїв та мирних мешканців, що втратили кров у гарячих точках.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах