Рідкісне місячне затемнення: як це було у Дніпрі

Рідкісне місячне затемнення: як це було у Дніпрі

Рідкісне місячне затемнення: як це було у Дніпрі - фото: .unian.ua

Події
06 травня 2023 13:49

Вчора ввечері, 5 травня, у всьому світі спостерігали рідкісне місячне напівтіньове затемнення. Помітити його можна було і на території України, зокрема у Дніпрі.

Найкраще рідкісне місячне затемнення було видно в Австралії та Азії. Воно почалося о 18:14 за київським часом, а завершилося о 22:31. Наступного разу таке явище можна буде побачити аж в 2042 році.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час напівтіньового затемнення Місяць став менш яскравим і коричневим. Також потемніла тільки та частина місячного диска, яка знаходилася в півтіні. Мешканці Дніпра помітили унікальне астрологічне явище та поділилися неймовірними фото у соцмережах. Ось, як це було:

У Дніпрі помітили рідкісне місячне затемненняУ Дніпрі помітили рідкісне місячне затемнення - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Мешканці поділилися фотографіями явища у соцмережахМешканці поділилися фотографіями явища у соцмережах - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Під час напівтіньового затемнення місяць став менш яскравимПід час напівтіньового затемнення місяць став менш яскравим - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Наступного разу таке затемнення можна побачити у 2042 роціНаступного разу таке затемнення можна побачити у 2042 році - фото: apostrophe.ua

Затемнення тривало з 18:14 за київським часомЗатемнення тривало з 18:14 за київським часом - фото: apostrophe.ua

Нагадаємо, 25-го жовтня, мешканці Дніпра могли побачити унікальне астрономічне явище – часткове сонячне затемнення, яке було останнім у цьому році. Сонячне затемнення було видно в Європі, на Близькому Сході, в Центральній Азії, а також на північному сході Африки. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах