Сонячне затемнення: як це було у Дніпрі (фото)

Сонячне затемнення: як це було у Дніпрі -

Сонячне затемнення: як це було у Дніпрі - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Події
25 жовтня 2022 17:45

Сьогодні, 25-го жовтня, мешканці Дніпра могли побачити унікальне астрономічне явище – часткове сонячне затемнення, яке було останнім у цьому році.

Сонячне затемнення було видно в Європі, на Близькому Сході, в Центральній Азії, а також на північному сході Африки. Востаннє таке явище можна було спостерігати у жовтні 2004 року, а наступного разу його можна буде побачити лише у листопаді 2040-го року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні Сонце і Місяць зійшлися на одній лінії. Під час максимальної фази Сонячний диск був закритий приблизно на 47-65%. У більшості регіонів України була похмура погода, тому побачити сонячне затемнення було досить складно. Проте жителі Дніпра помітили його і зробили неймовірні фотографії, якими поділилися у соцмережах. Ось як це було:

Сьогодні можна було побачити сонячне затемнення -Сьогодні можна було побачити сонячне затемнення - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Побачили його і жителі Дніпра -Побачили його і жителі Дніпра - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Дніпряни поділилися фотографіями затемнення -Дніпряни поділилися фотографіями затемнення - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Це було останнє сонячне затемнення у цьому році -Це було останнє сонячне затемнення у цьому році - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Побачити його можна було лише за допомогою спеціальних приладів -Побачити його можна було лише за допомогою спеціальних приладів - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Зійшлися Місяць та Сонце -Зійшлися Місяць та Сонце - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Це було дуже гарно -Це було дуже гарно - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Також на сонячне затемнення можна було подивитися онлайн:

Зауважимо, що під час сонячного затемнення у багатьох людей спостерігається погіршення самопочуття. Тож, щоб запобігти цьому, 25 жовтня краще трішки відпочити та зайнятися медитаціями. Рекомендується також не вживати їжу тваринного походження.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах